Siden da har han sørget for at nederlandske journalister har hatt begrenset tilgang til spill og pressekonferanser i Old Trafford denne sesongen, og eventuelle forespørsler om intervjuer fra Holland har blitt nedjustert.

Daley Blind, venstre, har vist allsidighet i sin første sesong for Louis van Gaals Manchester United.

Van Gaal liker å handle hjemme, skjønt. Hollandske internasjonaleer Kevin Strootman og Daley Blind var tidlige overføringsmål og talentfulle, men cocksure. PSV-vingen Memphis Depay er Chelsea drakt en annen, men så langt har bare Blind kommet.

Kilder forteller ESPN FC at Blind visste om Uniteds interesse for så lenge siden som mars 2014, og mens hans agent spilte naiv i offentligheten, visste han sikkert at hans klient kom til Manchester godt før publikum gjorde en £ 13,4 millioner avtale.

Den 25 år gamle midtbanespilleren er sønn av Ajax-legenden Danny. Avkom fra berømte fedre får vanligvis kreditt i Holland for å bryte inn i et første lag fordi, i stedet for Roma drakt å bli sett på som en fordel, anses det vanskeligere å gjøre det med anklager om nepotisme som flyr om.

Blind var et unntak til dette. Til tross for at han ble kåret til Ajaxs beste fremvoksende talent i 2008, før han ble forfremmet til første lag, ble han skadet av booing av Ajax fans som ikke var imponert over ham.